joi, 31 mai 2012

O alta zi

poza copiata, primita pe facebook
multumesc
"Mami, astazi e maine?" ma intreba copila mea cam cu un an in urma, cand avea 4-5 ani. Da, astazi e maine. Nu, nu o alta zi in sensul "inca o zi ca toate celelalte". Ci e chiar ZIUA.
Astazi trecutul e o amintire frumoasa despre mine mai tanara. Nu ma mai uit inapoi pentru ca nu am nevoie sa repar nimic si sa clarific nimic. Le las asa cum au picat. Vernisez expozitia tablourilor cu povestile mele traite - acuarele mai mici sau mai mari, mai luminoase sau mai intunecate, mai cu mare, mai cu munte, mai cu oameni bogati, mai cu oameni saraci, mai cu zambete, mai cu plansete, mai cu furie, mai cu bucurie. Sunt doar acuarele. Nu respir in ele.
Da, astazi e maine, e ZIUA. Astazi se poate intampla totul, astazi se poate rasturna totul, astazi poate incepe totul. Asa cum rasare soarele dimineata, asa rasare viitorul tuturor oportunitatilor, timpul tuturor posibilitatilor. Astazi cand toata durerea s-a consumat, cand absurdul a capatat sens, cand tot ce ma lovea in plex lipseste poate veni noul, minunatul, frumosul viitor.
Astazi si eu sunt noua, am si eu inocenta nou-nascutului, fragezimea lucrurilor abia scoase din cuptor, curatenia lipsei de sperante, linistea lipsei de planuri.

Astazi e ZIUA. Astazi doar traiesc.

4 comentarii:

  1. În orașul cu floare de tei ...
    http://www.youtube.com/watch?v=mfO1j5d6z9I&feature=g-vrec

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?v=7L3HzoeJQf0

    RăspundețiȘtergere
  3. Astăzi tu ești minunată.
    http://www.youtube.com/watch?v=bWndm9OykAE
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  4. ce melodie minunata. :) multumesc, multumesc, multumesc
    te imbratisez cu drag prietena minunata

    RăspundețiȘtergere