joi, 5 august 2010

La birou de ziua mea

04 august - zi de birou cu mic dejun inclus
Am gatit aseara pentru colegii de serviciu. Am primit flori de la colegi si o sampanie de la colege pe care scrie ca e preludiul unei aventuri. Pai tot ce pot sa-mi mai doresc de la viata este sa ma daruiasca cu multe aventuri si mai ales multe si implinite preludii!
Asadar pentru birou:

Placinta cu branza dulce si stafide
Tarta cu fructe (pere, struguri albi si mure - ce am mai gasit ieri prin piata dupa ora 18.00) - Reteta din Sanda Marin
Pandispan cu prune
Sirop de coacaze cu lamaie si gheata
Si am adaugat pentru cei care postesc pepene verde si pepene galben, bucati la castron.
Placinta cu branza dulce si stafide
Ingredinte
Foi Pati - Tati - 1 buc
oua - 6 buc
branza dulce la cutiuta - 500g
zahar - 1 cana
stafide aurii mari si mai putin uscate - 3 linguri
esenta de vanilie - 2 fiole
smantana 15% - 250g
Mod de preparare
Se amesteca 5 oua cu zaharul. Se adauga branza dulce si smantana. Se pun stafidele si esenta de vanilie.
Se intinde cate o foaie de placinta si se unge cu un polonic de compozitie. Si tot asa pana se termina foile si compozitia. Ultima este o foaie care se pune incretita usor, se unge cu un ou batut bine si se presara cu mac. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 minute. Se incearaca cu paiul si se controleaza pe fund daca este rumenita. Deasupra va fi aurie.
Tarta cu fructe Sanda Marin
Ingredinte
125 g faina
60g unt
1 ou
1 lingurita zahar
1 praf de sare
o lingura de apa rece
Se cerne faina si se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Se obtine o coca mai degraba moale care se intinde intr-o forma de tarta de 20 - 30 cm diametru cu mana umeda in asa fel incat sa urce si pe pereti. Se inteapa cu furculita.
Crema
Se amesteca 3 oua cu o ceasca de zahar si 2 linguri de faina. Se subtiaza cu 400 ml lapte parfumat cu coaja de portocala sau lamaie sau cu o teaca de vanilie.Se adauga 1 lingura de ulei. Se toarna in forma captusita cu foaia de tarta.
Se coace la cuptor 1 ora la foc mic (140 grade). Se incearca cu paiul.
Dupa ce se racoreste putin se orneaza cu fructe. Eu am pus pere de vara tari, taiate in opt si fierte in sirop de zahar (o cana de zahar cu o cana de apa) 10 minute, struguri albi taiati pe jumatate si scos samburii, mure spalate bine.
Deasupra se toarna jeleu facut dintr-un plic de tort gelee transparent si zeama de la pere.
Pandispan cu prune
Ingrediente
1/2 kg prune
6 oua
10 linguri de zahar
8 linguri de faina
2 linguri de ulei
Mod de preparare (la robot)
Se bat albusurile spuma cu putina sare. Se adauga zaharul. Se pun galbenusurile pe rand. Se pune faina. Se pune uleiul. Dureaza 8 minute.
Se toarna intr-o tava cu pereti inalti tapetata cu foaie de copt. Se pun pruinele taiate in patru in ramduri.
Se coace 30 de minute la cuptor incins la 180 grade. Se incearca cu paiul.
Se scoate numai dupa ce s-a racit complet si se taie patrate mici. Se cerne zahar farin dupa ce se aseaza patratele pe farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu