Am facut-o pentru weekend si ne-a iesit foarte bine. Aduce putin la gust cu vestita "Capriciul cucoanei" ´pe care o facea tata de Revelion si pe care din pacate nimic nu o mai poate egala.
Ingrediente
alune crude nesarate - 300 g - 8 lei
oua 6 buc - 3 lei
zahar 10 linguri
faina 4 linguri
un pachet de crema de vanilie Dr. Oetker (nu stiu cum se scrie desi e firma pe care o prefer) - 8 lei
un pachet de crema de ciocolata Dr. Oetker - 8 lei
500 ml de lapte - 3 lei
1 lingura de miere
Mod de preparare
Se macina alunele.
Se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul. Cand s-a topit se adauga galbenusurile pe rand si faina. Se pun 8 linguri de alune macinate. Se pune hartia de copt pe fundul unei tavi cu pereti inalti si se toarna compozitia. Se coace la foc mic 30min cu aproximatie. Se incearca cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in doua.
Se prepara cremele si se pune restul de alune in crema de vanilie.
Se insiropeaza o jumatate de blat cu un sirop facut dintr-o lingura de miere si 1/2 pahar de apa.
Se unge cu crema de vanilie cu alune. Se pune deasupra cealalta jumatate si se insiropeaza si asta. Se repartizeaza frumos crema de ciocolata deasupra. Se da la rece pentru cel putin o noapte.
Maria mananca crema de ciocolata si Ema restul :). Noi ceilalti o luam ca atare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu