duminică, 18 martie 2012

Cuiburi cu mac

Toate pasarile isi fac cuib in vremea aceasta . Sa facem si noi unul dulce.
Ingrediente
1 foaie din aluat de foietaj
200 g mac
200 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
esenta de vanilie
2 linguri de cacao
Mod de preparare
Se portioneza aluatul de foietaj in patrate cu latura de aproximativ 10 cm, in functie de tava de briose pe care o aveti. Daca luati aluat de foietaj inghetat nu il dezghetati complet pentru ca devine lipicios. Daca totusi vi s-a intamplat deja tineti-l la frigider in folia lui cateva ore.
Se stropesc hartiutele de copt pentru briose cu putina apa si se aseaza in tava. Se pun patrate de aluat in asa fel incat sa ramana cu colturile inafara.
Se pregateste umplutura de mac astfel: se macina macul in robotul de bucatarie (merge si nemacinat) si se fierbe impreuna cu 200 ml apa si 200 g zahar pana devine ca o pasta. Se ia de pe foc si se dauga cacao si aromele. Se pune in fiecare patrat de aluat 1 lingurita de umplutura. Se apropiere colturile fara sa se stranga de tot. Se coace la foc mic 40 de minute. Ca sa va dati seama ca sunt coapte ridicati una dintre hartiute si observati daca fundul este maroniu deschis.
Se pot manaca dupa ce s-au racit, pudrate cu zahar vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu