marți, 20 martie 2012

De ce ti-e frica, d-aia nu scapi

Astazi sunt avocatul din oficiu al unei acuzate cu faima proasta: Frica. Si desi am mirosit o proasta aplicare a prezumtiei de nevinovatie inca din titlul acestei postari totusi imi voi tine cu gratie pledoaria.
Poate ca veti decide, onorata instanta, ca aducem niste dovezi noi, zdrobitoare care vor proba nu nebunia temporara ci Self Defense. Da, da : AUTOAPARAREA. Pentru ca eu cred ca exista o frica buna. Aceea frica ce te face sa treci strada pe la trecerea de pietoni si sa iesi din casa pe usa si nu pe geam, mai ales daca stai la etajul 8. Aceasta frica te face sa fii atent la corpul tau si sa-i dai de mancare cand ti-e foame si de baut cand ti-e sete.
Poate ca te face sa bagi mai multe lemne in foc - daca ai suferit vreodata de frig sau sa-ti umpli congelatorul cu mancare daca ai suferit vreodata de lipsa alimentelor de baza (va suna cunoscut, nu?). La fel vei prefera sigur etajul 1 intr-un bloc nou daca ai trecut printr-un cutremur. Dar acestea toate sunt rezultate ale experientelor noastre si normal ca le folosim la maxim.
Care este principalul cap de acuzare? Faptul ca ne inspaimanta? Pai cu ce este de vina frica pentru reactiile noastre la ea? Ce, declaram sus si tare ca ardeiul iute este rau pentru ca ne ustura? Onorata instanta vreau respectuos sa va atrag atentia ca frica este o parte din noi, vie si avem nevoie sa o constientizam ca atare. Sa o imbratisam ca pe toate celelalte ale noastre. Nu este inamicul public numarul 1, asa cum este prezentata peste tot. Felul cum reactionam la aparitia ei este cel care ne chinuie. Deci iar ne-o facem cu mana noastra....
Fricile noastre sunt ...ale noastre. Nu le putem decat accepta asa cum ne acceptam toate ale noastre. Asa cum ne defineste culoarea ochilor asa ne defineste si frica noastra, a fiecaruia. Iata onorata instanta cum din aceasta perspectiva a constientizarii Frica nu numai ca este nevinovata pentru comportamentul nostru dar este si cea care ne face, alaturi de toate celelalte ale noastre sa fim ceea ce suntem - fiinte autentice si unice.
Am si martori: http://romeoruse.blogspot.com/2012/03/frica-si-controlul-versus-iubirea.html - multumesc Romeo, multumesc Horia Turcanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu