miercuri, 14 martie 2012

Placinta de post cu ciuperci si tofu afumat

Ingrediente
400 g faina
1 cub drojdie cruda Pakmaya
2 lingurite de zahar
1 praf de sare
1 cana de apa calda
1 ceasca de ulei
umplutura: 1 conserva de ciuperci taiate de 400 g, 2 lingurite de mustar, 1 lingurita de hrean, 100 g ketchup, 1 cutiuta tofu afumat de la Inedit, cimbru
Mod de preparare
Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu zahar, sarea, uleiul, si apa calda si se framanta o coca tare. Se imparte in doua si se lasa la crescut 30 min. Se intind doua foi de marimea formei de placinta. Se unge forma cu ulei. Se pune prima foaie si se rididca pe marginile formei. Se unge cu mustarul frecat cu o lingurita de hrean. Se face deasupra o grila de ketchup. Se pun ciupercile uniform pe toata suprafata si tofu taiat cubulete. Se presara cimbru. Cel de la pliculete nu este bun pentru ca nu mai are nicio aroma. Luati din cel uscat din piata. Se acopera cu a doua foaie si se lipesc cele doua foi pe aducand marginile celei de dedesubt peste cealalta si apasand cu degetele. Se unge pe deasupra cu ulei. Se presara cimbru din belsug. Se da la cuptor pana cand daca ridicam cu o furculita placinta vedem ca fundul este bine rumenit.
Se poate umple si cu varza calita si cu marar. Daca nu e post se serveste calda cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu