duminică, 18 martie 2012

Placinta cu nuci coapte si scortisoara - de post

Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
300 g nuci
300 g zahar
scortisoara
esenta de rom
ulei
Mod de preparare
Se dau nucile la cuptor pentru cateva minute. Nu lasati mult pentru ca devin amare. Se scot, se lasa la racit si se macina marunt. Se unge tava cu ulei. Se aseaza prima foaie - daca gasiti foi inghetate acestea trebuie dezghetate complet. Se unge si prima foaie cu ulei - cu ajutorul unei pensule. Se aseaza a doua foaie. Se presara cu o lingurita rasa de zahar si cu o lingura cu varf de nuca. Se continua pana la jumatate cand se pun iar o foaie unsa cu ulei, fara nuca si zahar. Se continua apoi cu nuca si zahar pana se termina toate foile. Foaia de deasupra se unge cu ulei si se presara cu scortisoara. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins pana cand fundul placintei e rumenit usor. Atentia ca se coace foarte repede. In acest timp puneti pe foc 200 ml apa cu 200 ml zahar. Se fierbe in clocot 10 minute. Se scoate placinta si se taie in fasii lungi cu un cutit cu varf si bine ascutit. Se toarna siropul fierbinte in lungul taieturilor. Dupa ce s-a incorporat bine tot siropul se portioneaza in patrate si se serveste cand s-a racit.

2 comentarii:

  1. Bună Monica!
    Sincer mi-ai făcut poftă cu plăcinta!
    Îți doresc o săptămână minunată!
    Te pup draga mea!@

    RăspundețiȘtergere
  2. Fa-o! nu mai sta pe ganduri. dureaza 30 de minute si e extrem de simpla. :) te pup si eu, cu aroma de scortisoara :)

    RăspundețiȘtergere